ארוחת ערב - הסבר



מאת: הדס רגב - טוביאס, דיאטנית קלינית

ארוחה הנאכלת בשעות הערב, לרוב בין 18:00 – 21:00 ומהווה את הארוחה האחרונה ביום. הרכב ארוחת הערב בישראל, דומה להרכב של ארוחת הבוקר ויכלול בדרך כלל לחמים/לחמניות עם מוצרי חלב או דג או ביצים וירקות חיים. ארוחה בשרית פחות נפוצה. בשני העשורים האחרונים חלה מגמה ברורה של ירידה בתדירות ושכיחות ארוחות ערב משפחתיות בארץ ובעולם כולו. מחקרים שבחנו את חשיבות אכילת ארוחת ערב משפחתית מצאו כי ארוחה זו תורמת רבות לדפוסי אכילה בריאים יותר. נמצא כי ילדים שאכלו יחד עם בני משפחתם לעיתים קרובות ארוחת ערב צרכו יותר ירקות ופירות, יותר מוצרי חלב, יותר מזונות עשירים בסיבים ופחות מזון מטוגן, פחות משקאות קלים, פחות מזון עשיר בשומן רווי וטרנס (שומנים המזיקים לבריאות הלב).